Kanapki – smakujące wiosną

To już 16 dzień wiosny… i kto by pomyślał? Wszędzie śnieg, szaro, buro, smutno… i ten notoryczny brak słońca, jego brakuje mi najbardziej. Tak słońca – czekan na jego promyki głaszczące mnie po buzi, dające energię do działania na kolejny dzień. Słoneczko jest chyba lepsze niż czekolada 😉

A jak jest słońce to jest życie. Ptaki śpiewają, zakładają gniazda. Kwiaty kwitną i prezentują swoje najpiękniejsze kolory, kuszą zapachami. Ludzie są jacyś tacy żywsi i weselsi. Słoneczko gdzie jesteś??

Wiosną to najbardziej lubię jeść świrze, pachnące, młode warzywa.  Dla mnie wiosna smakuje zieloną sałatą, rzodkiewką, szczypiorkiem, pomidorkami.

Mimo tego, że wiosny nie widać, a po chmurach na niebie wydaje mi się, że jeszcze długo nie będzie, dzisiaj chciałam zaprezentować wiosenne kanapki. Może w ten sposób przywołam wiosnę…

Wiosenne kanapki

Wiosenne kanapki

To bardzo proste kanapki, smaczne i pełne witamin.

Wiosenne kanapki

Wiosenne kanapki

 

Wiosenne kanapki

Wiosenne kanapki

 

Kanapki, kanapeczki!

Kanapki – smakujące wiosną

  • Czas przygotowania:
  • Czas gotowania:
  • Total time:
  • Yield: 1
  • Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 1/2 jajka ugotowanego na twardo
  • 2 plasterki pomidora
  • 4 plasterki ogórka
  • ulubiona wędlina – u mnie kiełbasa swojska
  • serek typu cotage
  • 2 listki zielonej sałaty
  • szczypiorek do posypania kanapki
  • kiełki – u mnie kiełki rzodkiewki
  • masło do posmarowania bułki
  • 1 bułka chorwacka

Przygotowanie:

  1. Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem. Na połówki bułki położyć umytą i osuszona sałatę, na sałatę nałożyć serek posypany szczypiorkiem. Dalej układać wędlinę, pomidora, ogórka, plasterki jajka. Wszystko udekorować kiełkami.

  2. Smacznego 🙂

Published on by

Tagi: , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *