Papirusowe warzywa

Papirusowe warzywa

Papirusowe warzywa

Dzisiaj tak po prostu…

Wracałam do domu i w autobusie myślałam co by tu dzisiaj dobrego  ugotować. Zweryfikowałam co mam w lodówce i wymyśliłam… U Pana Warzywko kupiłam cukinię, kilo mandarynek i zabrałam się do pracy. Na  obiado – kolację dzisiaj będą „Papirusowe warzywa”.

Mandarynki –  na deser :D

 

Składniki

  • 50 dkg mięsa mielonego indyczego
  • 1 cukinia
  • 1 marchewka
  • 2 ziemniaki
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 2 łyżki wody
  • Winiary pomysł na papirus z czosnkiem i ziołami
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • pieprz,
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • Czas przygotowania: 30 min
  • Czas gotowania: 15 min
  • Ilość porcji: 2
  • Poziom trudności: łatwe

Przygotowanie

Ziemniaki, marchewkę obrać i gotować tak, żeby nie były całkiem miękkie. Olej wlać do rondelka dodać mięso i przyprawę, wszystko razem poddusić. Kiedy mięso już będzie podduszone dodać przecier pomidorowy rozmieszany z  wodą i razem chwilę gotować.

Podgotowane ziemniaki, marchewkę i cukinię pokroić w plasterki. Zawinąć w pergamin i smażyć na patelni. Długość smażenia zależy od grubości plasterków cukinii im cieńsze tym krótszy czas smażenia.Gotowe warzywa podawać z mięsem.

Smacznego :)

Tagi: , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


− jeden = 0