Owsianka z truskawkami i bananem

Śniadanie to podstawa dnia – niby utarty slogan, ale dla mnie jak najbardziej aktualny i prawdziwy. Bez śniadanie nie wyjdę z domu. Musi być na nie czas. Najlepiej jak jest sycące i dające energii na cały dzień. W zimowe poranki  często jem owsianki, jaglanki lub płatki ryżowe  z rożnymi dodatkami. Dzisiaj prezentuję jedną z moich ulubionych owsianek.

Owsianka z truskawkami i bananem

Owsianka z truskawkami i bananem

Składniki

  • 1/3 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki mleka - u mnie mleko ryżowe
  • 1 garść ulubionej granoli
  • kilka truskawek - o tej porze roku mam mrożone
  • banan
  • 1 łyżeczka miodu
  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 5 min
  • Ilość porcji: 1
  • Poziom trudności: łatwe

Przygotowanie

1/3 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki mleka - u mnie mleko ryżowe
1 garść ulubionej granoli
kilka truskawek - o tej porze roku mam mrożone
banan
1 łyżeczka miodu

Płatki zalałam na noc mlekiem, aby zmiękły. Rano przelałam płatki  do małego rondelka, dodałam miód oraz dolałam mleka, tak aby płatki zostały zakryte. Całość gotowałam cały czas mieszając przez ok 4-5 min. Gotową owsiankę przełożyłam na talerz, dodałam truskawki, banana i posypałam granolą.

Smacznego :)

Tagi: , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


1 + = trzy