Jaglanka z sosem truskawkowym

Styczniowy, mroźny poranek. Za oknem pierwsze w tym roku, większe opady śniegu. Przed wyjściem z domu, koniecznie trzeba zjeść śniadanie, najlepiej ciepłe i zdrowe.

Proponuje jaglankę, podaną w słoiku, zakręcony zawsze można zabrać do pracy lub na uczelnię i drugie śniadanie gotowe.

Jaglanka z sosem truskawkowym

Jaglanka z sosem truskawkowym


Niskokaloryczny styczeń 2016

Składniki

  • 1/2 szklanki płatków jaglanych
  • 1 szklanka mleka - u mnie mleko ryżowe
  • kilka truskawek - u mnie mrożonych
  • 2 łyżeczki cukru lub łyżeczka miodu
  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 5 min
  • Ilość porcji: 2
  • Poziom trudności: łatwe

Przygotowanie

Płatki wsypać do rondelka, zalać mlekiem dodać cukier lub miód i zagotować. Zmiksować truskawki i podawać z ciepłą jaglanką.

Smacznego :)

Tagi: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


pięć − 1 =