Jaglanka z sosem truskawkowym

Styczniowy, mroźny poranek. Za oknem pierwsze w tym roku, większe opady śniegu. Przed wyjściem z domu, koniecznie trzeba zjeść śniadanie, najlepiej ciepłe i zdrowe.

Proponuje jaglankę, podaną w słoiku, zakręcony zawsze można zabrać do pracy lub na uczelnię i drugie śniadanie gotowe.

Jaglanka z sosem truskawkowym

Jaglanka z sosem truskawkowym


Niskokaloryczny styczeń 2016

Jaglanka z sosem truskawkowym

  • Czas przygotowania:
  • Czas gotowania:
  • Total time:
  • Yield: 2
  • Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 1/2 szklanki płatków jaglanych
  • 1 szklanka mleka – u mnie mleko ryżowe
  • kilka truskawek – u mnie mrożonych
  • 2 łyżeczki cukru lub łyżeczka miodu

Przygotowanie:

  1. Płatki wsypać do rondelka, zalać mlekiem dodać cukier lub miód i zagotować. Zmiksować truskawki i podawać z ciepłą jaglanką.

  2. Smacznego 🙂

Published on by

Tagi: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *