Zielone smoothies – dzień 13

Smoothies pojawiły się pod koniec lat 80 XX w. na fali rosnącego zainteresowania sorbetami i sokami owocowymi. Te tropikalne, wielobarwne, gęste, brejowate i zimne napoje nie do końca pasowały do wyobrażeń o zdrowym jedzeniu. Stanowiły nowa wersję mrożonych koktajli mlecznych. Bardzo często znajdowały się w towarzystwie mrożonego jogurtu.

Dzisiaj proponuje zielone smoothies. Dobre jako drugie śniadanie lub podwieczorek.

Zielone smoothie

Zielone smoothies

 

Zielono mi!

Zielone smoothies – dzień 13

  • Czas przygotowania:
  • Czas gotowania:
  • Total time:
  • Yield: 1
  • Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 1/2 awokado
  • 1 banan
  • garść świeżego szpinaku
  • odrobina startego imbiru
  • 1/4 szklanki wody

Przygotowanie:

  1. Obrane i pokrojone awokado i banana włożyłam do blendera. Dodałam umyty szpinak i starty imbir. Wszystko zbledowałam i dodałam wodę.

  2. Smacznego 🙂

Published on by

Tagi: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *