Kefir z zieleniną – dzień 5

Grasz w zielone?

Gram…

Masz zielone?

Mam…

No to pokarz!

Ta daaaaa…

Mam zielone i to całą szklankę :)

Kefir z zieleniną

Kefir z zieleniną

W kolejnym dniu zmagań ze sobą i swoimi słabościami proponuje zieloną przekąskę lub kolację. Kefir bardzo dobrze smakuje gdy nim popijam kanapkę z chleba razowego z wędliną.

Kefir z zieleniną

Kefir z zieleniną

Zielono mi!

Składniki

  • Kubek małego kefiru
  • Szczypiorek
  • Natka pietruszki
  • Koperek
  • 1/2 ogórka
  • Sól, pieprz do smaku
  • Czas przygotowania: 5 min
  • Ilość porcji: 1
  • Poziom trudności: łatwe

Przygotowanie

Szczypiorek, natkę i koperek drobno posiekałam, ogórka pokroiłam w drobną kostkę. Wymieszałam zioła i ogórek z kefirem, doprawiłam solą i pieprzem. Przed podaniem można schłodzić kefir w lodówce.

Smacznego :)

Tagi: , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


× trzy = 6